mandag 27. juli 2015

Å designe etikett: Hva skal man velge?

Hvilken liker du? Selv holder jeg en knapp på den øverst til høyre. 
Å designe etikett ække lett.. -men morro er det!

Hvordan finne fram til riktig design? Den bør jo både være: leselig, informativ, enkel, tydelig, vakker, stilig, moteriktig, tale til det rette publikum, formidle noe om innholdet, osv, osv..

Det begynner å bli en del skjegg -og barte olje leverandører der ute. Jeg har titta litt, og funnet noen favoritter, som jeg synes har både et stilig, delikat og tydelig utseende. (Nå burde jeg kanskje ikke nevne dem her, siden de i framtiden blir mine konkurrenter. MEN jeg synes det er så bra at det kommer flere bra produkter på markedet, med naturlige, og enda bedre; økologiske ingredienser. Så la oss heler hjelpe og heie hverandre frem, så DU som er opptatt av hva du putter i deg og på deg, kan finne akkurat det som passer best for deg.)

Golden beards, som holder til i Danmark, er blant mine favoritter, både når det kommer til design og innhold.
Nettbutikken Gents.no har et bredt utvalg, med både mer og mindre heldig design. Jeg synes denne, fra Penhaligon, er søt. :)
Burroughs beard oil, fra USA, kjøpte kjæresten på Grünerløkka. Den er både enkel, vakker og har gode vegetabilske oljer. Absolutt et godt valg.


Innholdet og prisen varierer

Det jeg legger merke til, er at alle skjegg - og barteoljene markedsføres som pleiende, med naturlige ingredienser og gode dufter. De selges i 10ml, 30ml, og iblant i større beholdere. Innholdet varier i stor grad! For den som ikke er en kjenner, og vant til å lese innholdsfortegnelsen, er det nok lett å se på pris i forhold til mengde, i stede for å se på pris i forhold til innhold:  Mineraloljer eller vegetabilske oljer. Vegetabilske kaldpressede og økologiske oljer, eller kun vegetabilske oljer. Tilsatt parabener eller vitaminer. Duftkomponenter eller rene eteriske oljer. -Det er stor variasjon!

Hvorfor bruke eteriske oljer

I aromaterapien har vi et prinsipp: Det du smører utenpå kroppen, bør være så rent at du kan putte det i munnen og spise det! For meg er det viktig å lage noe som er mest mulig naturlig, selvfølgelig økologisk, og med en deilig duft. -Selvfølgelig med eteriske oljer! Hvorfor det?

Mange som er sensitive til duft, kan tåle eteriske oljer bedre enn duftkomponenter som er syntetisk fremstilt, eller trukket ut, som spesifikke kjemiske komponenter i de eteriske oljene. Sensitiviseringen som noen kan oppleve, skyldes overeksponering av enkelte duftkomponenter, fordi de brukes både i mat, kosmetikk, husholdningsartikler, etc. De eteriske oljene er naturlig antiseptiske (bakteriedrepende). Noen er også antivirale (dreper virus), noen er soppdrepende, etc. De kan virke spesielt pleiende for huden. Noen balanserer hormonene og løfter humøret. Noen gir opplevelsen av mer energi, mer ro, osv. -Og du vet nok at duft påvirker deg. Bare tenkt på duften av sitron. Duften av kanel og nellikpikere. Duften av norsk skog, med gran og furutrær. Det gir forskjellige opplevelser og sinnstemninger, ikke sant? Jeg opplever at de eteriske oljene kan ha positiv virkning på både det fysiske, og samtidig på vår emosjonelle og mentale velvære. Og det er vel ikke noe bedre, enn å kunne kombinere fysisk og mental/emosjonell helse og velvære på en og samme tid!? Gutta er nemlig utrolig heldige, som både kan pryde ansiktet med et vakkert skjegg, og samtidig få den velduftende opplevelsen, og humørpåvirkningen som kommer når duftmolekylene kiler deg på innpust oppi nesen.

Hårløs?

Hva med oss hårløse? Vi kan bruke ansiktsoljer, hydrolater, salver og kremer. -Også naturlige, også med eteriske oljer, og nyte den samme effekten. :) -selvfølgelig!

Men nå var det logo dette skulle handle om, og riktig logo må til. Jeg har bestil tre forskjellige varianter, og gleder meg til å presentere de til forskjellige og høre hva de synes :) Fortell meg gjerne hvilken du liker best. Enten som en kommentar ti denne bloggen, eller du kan maile meg på: vivaartz@gmail.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.