tirsdag 2. august 2016

Naturkosmetikkurs for ungdom og unge voksne.

Jeg har nettopp hatt naturkosmetikkurs for ungdom og unge voksne. Det var så gøy. Jeg virkelig elsker å undervise unge! Såpe, deodorant, leppepomade, salve og krem sto på programmet! 


Såpe: Vi lagde olivensåpe med kaldrørsmetoden, inspirert av oppskrift fra bloggen Grønne hensikter. Det ble to varianter: Olivensåpe med eteriske oljer av sitron og sedertre, og calendulakronblad. 
Olivensåpe med eteriske oljer av geranium og lavendel, og lavendelblomster og calendulakronblad. 
Dommmen over såpa: Duft av bestemor! Nå skal såpa modne i 3 uker før den kan tas i bruk. Jeg håper de blir mer fornøyde med duften etter hvert som den får satt seg i modningsprosessen. 

Deodorant: Kan lages på mange måter. Vi lagde en enkel versjon, med kokosolje, bikarbonat og eteriske oljer på krukke. Det finnes mange varianter av denne oppskriften. Livsstilsbloggeren Birgitte Magnussen anbefaler denne. Fordel: Enkel å lage. Bakdel: Setter flekker på klærne, under armene, hvis du ikker er sparsom med doseringen. 

Leppepomade, krem og salve er spennende å lage. Da (og også når det gjelder såpelaging), er vi virkelig over i kjemiens verden. Nøyaktighet med oppmåling av ingredienser, og tålmodighet i temperaturtilpassningsfasen er viktig.


Jeg synes detlagerne var kjempeflinke!

Leppepomaden ble med deilige vegetabilske oljer, bivoks og eterisk olje av sitron, og dufter som sitronsukkertøy :)

Salve lagde vi to versjoner av: En fullstendig vannfri ringblomstsalve, og en "sårsalve" med groblad og rødkløver

Kremen ble en luksusansiktskrem, med Panthenol (vitamin B 5) og urteavkok. Urtene fikk trekke i kokende vann og etterpå avsilt, slik at avkoket kunnne brukes i kremens vannfase.

Deltagerne valgte selv ut urtene: Roseknopper, kornblomst og ringblomst. Til slutt tilsatte vi eterisk olje: rosegeranium og lavendel. Du kan tro det ble en deilig duft!

Jeg håper at ugdommen fortsetter å lage sin egen kosmetikk. Det er slettes ikke vanskelig når du først har lært det. Det blir ofte også billigere i lengden, og så mye bedre for huden og helsa enn mye annen kosmetikk. Urtegården i Danmark, har en nydelig nettside, med mange gratis oppskrifter og gode tips. Hos deres norske "søster", Sun Vita, er det enkelt å kjøpe ingredienser og "Gjør det selv - kosmetikk sett" via nettbutikken. Natur og Helse selger også enkelte ingredienser. Det gjør også Gry på Aromedica i Oslo. Det finnes sikkert mange flere også. Har du noen favorittstedet du kjøper ifra, eller selger du selv? Del det gjerne i kommentarfeltet.

Jeg selger bare produkter, og underviser, slik at du kan lage gode ting til deg og dine. Vil du lære? 
Det blir naturkosmetikkurs i November, i Oslo. Følg med på kurskalenderen, info kommer! 

Hilsen Viviann Alexandra!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.