tirsdag 25. april 2017

Natumedisinsk aromaterapeut og aromaterapeut hvor er du?Aromaterapi eller aromaterapi?
Forleden dag var jeg i den helt spesielle situasjonen av å få en lomme av ekstra tid. Helt spesiell, fordi det er sjelden at slike lommer oppstår i hverdagen, hvor videreutdanning, forskjellige jobber og hjem sjongleres med egen terapipraksis og kursvirksomhet. Jeg lengtet etter en nærende og styrkende aromaterapimassasje, hos en skikkelig dyktig naturmedisinsk aromaterapeut. -Eller i alle fall hos en aromaterapeut. En massør kunne også gå ann. Jeg har "mine" som jeg går til, men de har som regel fullbooket de dagene de jobber, og jeg pleier å avtale en god stund i forveien. Derfor tenkte jeg: Nå skal jeg jammen unne meg en behandling, og ta en drop-inn time et sted. Jeg hadde gått forbi noen skilt med massasje og aromaterapi i området jeg var i, og gikk for å sjekke det ut. Tror du jeg fikk meg en time?


Hvordan finner man en terapeut?

Google har blitt stedet vi som regel leter først når vi vil finne noe, hvis vi ikke vet nøyaktig hvor vi skal lete. Har du prøvd å google naturmedisinsk aromaterapi Oslo? Eller naturmedisinsk aromaterapeut Oslo, eller bare aromaterapeut Oslo, for den saks skyld?
Det er ikke så mange av oss profesjonelle som kommer opp. -meg selv inkludert! Vi kan bli mye flinkere til å være synlige på nett og i sosiale medier. For de som ikke vet at det er forskjell på oljemassasje, aroma touch, aromamassasje, aromaterapi og naturmedisinsk aromaterapi når det gjelder terapeutens utdanning og kjennskap til terapeutisk bruk av eteriske oljer, vegetabilske oljer og grundig kjennskap til massasjeteknikk, så er det jo umulig å vite forskjellen!

Jeg burde ha søkt på for eksempel behandler.no , sett på noen av fagorganisasjonenes hjemmesider, for eksempel NNH sitt terapeutsøk, eller tatt en titt i brønnøysundregisteret, men min trette hjerne tenkte ikke på det i øyeblikket, enda jeg godt kjenner til nettstedene. I stede tok jeg et raskt google søk. Jeg fant ikke noe jeg tenkte kunne være aktuelt i forhold til der jeg var i byen, og bestemte meg for å bare gå innom noen steder jeg hadde gått forbi i nærheten:
SPA - massasje, aromaterapi, sto det på et veggskilt i nærheten. Aromaterapi, thaimassasje og massasje, sto det på et gateskilt litt lenger bort i veien.  Begge steder forklarte, da jeg stakk innom, at aromaterapi hos dem var en deilig og rolig oljemassasje, som ble utført med en velduftende babyoil! Med BABYOIL!! ....
-Det ble ingen aromaterapimassasje på meg den dagen, for å si det sånn. I stede ble det litt yoga og fotbad med eteriske oljer av lavendel og mandarin da jeg kom hjem, -og mange tanker om å få skrevet nettop dette blogginnlegget.

Til deg som er terapeut

La oss stråle, så de som trenger det kan finne oss!
Så jeg håper du hører meg, du som jobber med det elskede aromaterapifaget. Hurra for deg som allerede er dyktig til å være synlig! -Og til oss som kan bli bedre, meg selv inkludert: gjør den lille innsatsen! Bruk hastags #naturmedisinskaromaterapi og #aromaterapi når du deler i sosiale medier. Bruk google adwords, og de mange andre verktøyene man kan bruke for å være synlig. Framsnakk og anbefal dine kollegaer. La oss støtte og styrke hverandre, så aromaterapifaget kan stå sterkt i samfunnet, og flere kan få nytte av å gå til en dyktig fagperson, og oppleve hvordan det kan kjennes i kroppen å både bli møtt på en etisk god måte, i rene og ryddige lokaler, og få en dyptvirkende aromaterapimassasje med en individuelt tilpasset aromaterapeutisk oljeblanding.
DET er en opplevelse man sjelden glemmer. La oss dele det med flere!

Jeg skal i alle fall få ut fingern og sørge for å registrere min praksis på de ovenfornevnte steder, i tillegg til å arbeide for større synlighet når jeg nå jobber med min nye hjemmeside. Jeg lover å fortelle deg når det er i boks!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.