torsdag 14. januar 2016

Snø og snørr. 10 ting du kan gjøre selv.


Så var den her igjen, den snørra! Snøen har kommet, minusgradene også. Den hvite vinteren er nok med oss en tid fremover. Det nyses og snørres i mange hjørner, og det er lett å bli vert for noen av de mange milliarder reiseglade bakterier og virus.

Influensa eller forkjølelse?
Tette bihuler?
Rennende nese?

Styrke immunforsvaret og støtte kroppen

Å jada. Jeg har har hatt det, alt sammen den siste uken. Selv naturterapeuter blir dårlige, og det gir en anledning til å prøve ut sine egne gode råd på seg selv :) Det er alltid nyttig!
Jeg tror på naturmedisinens muligheter til å styrke kroppens egen evne til selvhelbredelse, kombinert med plantenes spesifikke medisinske egenskaper.
Inhalasjonsdampbad har blitt en av mine yndlinger. De eteriske oljene; Fragonia, Rosentre og Eucalyptus staigeriana ble mine 3 favoritter i denne runden. Gjerne sammen med litt bjørkeblader og kamilleblomster. Neseskylling med saltvann er et must! Det samme er daglig bruk av en hjemmelaget bihulegele med eteriske oljer, varme teer, og masse, masse vann! Jeg sverger også til store doser C-vitamin, gjerne en blanding av kaliumaskorbat og askorbinsyrebundet C-vitamin (for den som ikke har nyreproblemer).

10 råd til ting du kan gjøre selv?

Her får du noen kjappe tips.
1. Ro, hvile, egenomsorg!
2. Naturmedisinsk aromaterapibehandling. Hvis du orker, kom til oss! Et ansiktsdampbad for inhalasjon av eteriske oljer og en rolig, ivaretagende aromaterapimassasje, med eteriske oljer som kan støtte kroppen er absolutt å anbefale.
2. Ansiktsdampbad hjemme (Les mer om dampbad her.)
3. Fotbad med salt (og gode urter og oljer hvis du har),hjemme.
4. C-vitamin (i første omgang, maks 3 gram om dagen. Blir du løs i magen går du ned på dosen)
5. Drikke masse vann, gjerne med en skive ingefær og sitron oppi.
6.Drikke masse te, gjerne urtete eller varmende krydderteer.
7. Unngå slimdannende matvarer, som for eksempel appelsin, banan, melkeprodukter og svært fete frukter og matvarer, og selvfølgelig unngå sukker, hvis mulig.
8. Neseskylling med salvann. Gjerne både morgen og kveld. (Nesehorn får du på apoteket, eller på en yogaskole, for eksempel Ygdrasil, som også har nettbutikk. Saltvannet lager du selv.)
9. Bruk en bihulegele som du kan kjøpe hos din naturmedisinske aromaterapeut.
10. Næringsrik mat. Kanskje er matlysten nedsatt. Forsøk å få i deg næringsrik mat, så langt du orker. Enten du kjører smoothie, grønnsaksmos med gode vegetabilske oljer, oksehalegryte, kyllingsuppe, tofuwok, ovnsbakt fisk eller grønnsakssuppe. Men husk: kroppen trenger varm, næringsrik mat i de kalde periodene på året.

Ønsker du en mer individuell veiledning, er du velkommen til å bestille en time HER.\, eller maile meg på vivaartz@gmail.com.
Har du andre tips som pleier å funke for deg når du er forkjøla, har influensa eller sliter med tette bihuler? Del dem gjerne i kommentarfeltet i denne bloggen, eller mail dem til meg, så deler jeg dem gjerne videre.

God bedring!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.