mandag 26. mars 2018

Glittrende naturlig kosmetikk!Noe av det jeg koser meg aller mest med i forberedelsene til nytt kurs, er eksperimenteringen og utforskingen jeg gjør hjemme i forkant av kurset. 


5.-6.mai 
blir det helsefremmende naturkosmetikk-kurs i Oslo.

Jeg har fått dilla på mineralbaserte farger og utforsker hvordan jeg kan lage helt naturlig sminke selv, som også er så helsefremmende som mulig.


urtegaarden sin danske hjemmeside ligger det mange gratisoppskrifter ute. De er gode utgangspunkt. Som naturmedisinsk aroamterapeut er en av mine intensjoner når jeg lager naturkosmetikk, at produktene også skal være mest mulige helsefremmende. I et aromaterapeutisk perspektiv, vil det si at ikke bare ønsker jeg at ingrediensene skal være fra naturens skattkammer. Jeg vil også velge ingredienser som inneholder så mye som mulig av av de virkestoffene de har med seg fra naturens side. Det betyr: kaldpressede vegetabilske oljer istedenfor sine rimeligere raffinerte varianter. Eteriske oljer istedenfor duftekstrakter. Med mer.


Rent og naturlig i et aromaterapeutisk perspektiv:

Aromaterapi handler om trygg og helsefremmende bruk av eteriske oljer. I aromaterapeutisk hudpleie -og kosmetikk, kombinerer man de eteriske oljene med for eksempel vegetabilske oljer og hydrolater. Når jeg lager aromaterapeutisk naturkosmetikk og holder kurs i helsefremmende naturkosmetikk, er dette utgangspunktet for produktene vi lager: Rent, mildt og om mulig; helt uten, eller med minst mulig bruk av kjemisk fremstilte konserveringssmidler. 

Ingredienser jeg gjerne bruker:


  • Eteriske oljer av god kvalitet, økologiske om mulig.
  • Vegetabilske oljer som er kaldpressede, og økologiske så langt det er mulig.
  • Urteekstrakter som er fremstilt med CO2-trykk, og dermed ikke varmet opp.
  • Hydrolater
  • Urter av forskjellige slag, trukket i olje eller som avkok.
  • Vitaminer, mineraler
  • Fargestoffer som er mineralbaserte
  • Bivoks
  • Opthiphen istedenfor MI og bredpektrede parabenblandinger (Optiphen bruker jeg kun i vannbaserte produkter hvor ønsket holdbarhet er minst 1 år, helst inntil 2 år).


Det er enda en stund til naturkosmetikkurset i mai, og derfor vil jeg dele en av oppskriftene jeg har forelsket meg i. Prøv den gjerne og fortell meg hvordan du liker den:Oppskrift: Lipgloss med gullglitter.


Her er min variant av urtegaarden sin lipglossoppskrift:


VEGETABILSKE OLJER:
10 ml ricinusolje (hydrer og mykgjør)
10 g kakaosmør (mykgjør, gir næring)
10 ml sesamolje (hudreparerende, fin ved tørr hud)
20 ml jojobaolje (antiinflammatorisk, nærende, hudreparerende, sebumbalanserende, hydrerende)

BIVOKS:
7 g bivoks (konsistensregulerende, konserverende, hudreparerende)

VIRKESTOFFER & KONSERVERING:

0,5 g E-Vitamin -tokoferol (konserverende, celleregenererende)
0,5 g Calendula CO2-ekstrakt (hudlegende, celleregenererende)
2,5 ml perlemorspigment: gull (fordi det er gøy med gull)

ETERISKE OLJER:

10 dråper benzoe styrax eterisk olje (konserverende, celleregenererende, hudlegende, immunstyrkende, velduftende)

EMBALASJE;

2stk 25 ml lipglosstuber / 5 stk 10 ml glasskrukke ell. SLIK GJØR DU:
1. Vegetabilsk olje og bivoks smelts i vannbad ell i egnet produksjonsutstyr på svak varme. 

2. Når temperaturen er mellom 72 og 74 grader Celsius, fjernes blandingen fra varmen. Tilsett E-vitamin, Calendula ekstrakt og gull. Rør godt.

3. Fortsett å røre imens blandingen kjøler seg sakte ned. Når temperaturen er mellom 49 og 55 grader, tilsettes eterisk olje. Rør godt.

4. Hell blandingen umiddelbart på tuber eller i krukker.Voilá: Hjemmelaget, helsefremmende lipgloss, med glittrende gull!

Her har jeg hatt blandingen på tuber. Det gjør den enkel å administrere og ha med i vesken / lomma. Denne første batchen fikk bare 0,5 ml med gull, og fargen har gjemt seg i gulfargen fra calendula ekstraktet. Neste batch fikk riktig mengde, og jeg har også prøvd meg frem med andre pigmentfarger.

Sun Vita i Norge fører mange av urtegaarden sine produkter, og har et godt utvalg mineralfarger. 

Det neste jeg har lyst til å prøve ut, er å ha farge på vippeforsterkeren min. Du har kanskje allerede prøvd å lage deg en helsefremmende mascara? Del gjerne oppskriften med meg, eller bli med på kurs og få mine tips :)LEPPEPOMADETIPS:
Vil du lage oppskriften som leppepomade isteden? Da øker du bare mengden bivoks i forhold til vegetabilsk olje. Prøv for eks denne forenklede oppskriften:

10 g kakaosmør
10 ml jojobaolje

3 g bivoks

2 dråper E-vitamin
1 knivspiss calendulaekstrakt
0,5-1 ml mineralfarge: gull

5 dråper benzoe styrax eterisk olje


Tuddelu og god påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.